Externalizare de servicii la Imprimerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investment SRL, al cărei acţionar majoritar, Adrian Achim, a deţinut până de curând postul de şef Serviciu Administrativ în cadrul Imprimeriei Naţionale.Contactat telefonic Dan Docan,

Investment SRL, al cărei acţionar majoritar, Adrian Achim, a deţinut până de curând postul de şef Serviciu Administrativ în cadrul Imprimeriei Naţionale.
Contactat telefonic Dan Docan, director general al Imprimeriei, a declarat, pentru Adevărul, că reprezentantul firmei Logic, a demisionat din funcţia pe care o deţinea în cadrul instituţiei. "Pentru transparenţă, toate achiziţiile publice, inclusiv aceasta se realizează prin intermediul Bursei Române de Mărfuri", a precizat Docan.
Externalizarea acestor servicii a fost aprobată prin Contractul Colectiv de Muncă şi presupune preluarea, pe lângă atribuţiile respective, şi a personalului aferent care însumează aproximativ 20 de angajaţi.
Trei firme, în cursa pentru adjudecarea serviciilor
Ieri, a avut loc la BRM o primă licitaţie deschisă pentru selectarea firmei care va asigura serviciile de administraţie din cadrul Imprimeriei Naţionale. Pentru preluarea serviciului administrativ s-au prezentat la licitaţie trei firme din Bucureşti: SC Euroserv Clean SRL, SC Logic Investment şi SC Cominstal SRL. Deşi doi dintre participanţii la licitaţie, respectiv Euroserv şi Cominstal au avut obiecţii privind inexistenţa anumitor documente depuse de către Logic Investment, în urma analizei documentelor, toate cele trei firme s-au calificat în etapele următoare, respectiv selecţia ofertelor tehnice şi a ofertelor financiare. Potrivit reprezentantului BRM, Mihai Ilieş, şef al comisiei de licitaţie, ofertele tehnice depuse şi deschise, ieri, în cadrul licitaţiei, vor fi analizate timp de o săptămână de către membrii comisiei, din care fac parte, în afara oficialilor BRM, şi reprezentanţi ai Imprimeriei Naţionale, din cadrul departamentelor audit şi juridic.
Condiţii impuse firmelor interesate
Potrivit caietului de sarcini, una dintre condiţiile esenţiale, de altfel şi criteriu de calificare în etapa următoare a licitaţiei, este aceea că firma interesată trebuie să deţină cel puţin doi angajaţi care au lucrat în domeniu, respectiv într-o companie naţională, tipografie abilitată etc. Totodată, firmele care doresc preluarea serviciilor respective din cadrul Imprimeriei Naţionale trebuie să facă dovada că dispun de resursele tehnice şi de personal necesare.
Cine sunt ofertanţii?
Societatea Euroserv Clean SRL a fost înfiinţată în martie 2002 şi are drept obiect principal de activitate întreţinerea şi curăţarea clădirilor. Acţionar majoritar la Euroserv Clean SRL (n.r. - 90%) este societatea Dobra Com SRL, din Bucureşti.
Domeniul principal de activitate al Logic Investment SRL este consultanţa pentru afaceri şi management. Administratorul şi unul dintre asociaţii firmei - care a fost înfiinţată în luna iulie a acestui an - este Adrian Achim, care deţine 75% din societate. El a deţinut, până de curând, postul de şef Serviciu Administrativ în cadrul Imprimeriei Naţionale, dar potrivit acestuia a demisionat din funcţie, în urmă cu aproximativ două luni.
Al treilea participant la licitaţie este societatea SC Cominstal SRL care se ocupă cu comerţul echipamentelor şi furniturilor de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire şi funcţionează din 2003. Potrivit bilanţului contabil aferent anului trecut, firma a avut în 2005 doi salariaţi şi un profit brut de 17.563 lei.
Săptămâna viitoare, comisia va anunţa firmele care au fost selectate în urma analizei ofertelor tehnice. Comisia de licitaţie va analiza ofertele financiare depuse de către firmele rămase în cursă şi va decide societatea care va prelua serviciul administrativ al Imprimeriei Naţionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite