Experţii financiari: Grecia a rămas fără bani. Restructurarea datoriei, o pierdere uriaşă pentru UE şi BCE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii financiari susţin că Grecia a rămas aproape fără bani şi ar putea fi falită până la 20 august. Comisia Europeană a declarat că trebuie găsită de urgenţă o cale pentru a acoperi nevoile financiare ale Greciei pentru luna august, dar nu a explicat cum anume se va realiza acest lucru.

Inspectorii de la troică - Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internaţional - vor decide dacă Grecia a făcut destule ajustări încât să primească o nouă tranşă din planul de salvare, scrie Euronews.

"Troica va călători din nou spre Atena în septembrie şi numai atunci va încheia declaraţia finală privind implementarea programului. Până atunci, însă, este prematur să tragem vreo concluzie", a declarat la Bruxelles purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Antoine Colombani.

Potrivit unor oficiali europeni citaţi de Reuters, Atena n-a respectat o bună parte din obligaţiile pe care şi le-a asumat odată cu cel de-al doilea plan de ajutor financiar.

Potrivit unor analişti, rezultatul final ar putea fi o restructurare a datoriei Greciei, ceea ce ar însemna o pierdere uriaşă pentru Uniunea Europeană şi pentru Banca Centrală Europeană.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite