Expert: Grecia este doar vârful aisbergului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele financiare ale Europei nu se reduc la situaţia dezastruoasă a Greciei, ci este nevoie de o reorganizare a întregului sistem bancar de pe continent, crede unul dintre şefii BlackRock, cea mai mare firmă din lume care oferă consultanţă pentru investiţii şi evaluarea riscului financiar.

Laurence D. Fink a declarat marţi, într-un interviu acordat Bloomberg, că "Problema Europei merge dincolo de Grecia. Grecia este doar momentan problema cea mai presantă. Probabil va fi nevoie de restructurarea Irlandei şi a Portugaliei".

Potrivit lui Fink, "sistemul bancar european preia toată corvoada ajutoarelor acordate Greciei, Irlandei, Portugaliei. Cele mai mari bănci de pe continent rezistă acestei crize, dar e nevoie şi de un suflu nou al băncilor mai mici, astfel încât stresul financiar să fie împărţit".

Înainte de orice restructurare a vreunei ţări europene, va trebuie să restructurăm mai întâi sistemul bancar european", a mai spus expertul.

Europa va avea nevoie de un "uriaş TARP", a spus Fink, referindu-se la un program de salvare a firmelor de la faliment, sistem implementat în Statele Unite.

Vezi pe forbes.ro de ce grecii vând OTE către Deutsche Telecom

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite