Exclusiv: Românii din Silicon Valley - Episodul 7: Generații de antreprenori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 iulie. Los Altos Hills, San Francisco - Antreprenorii români din Silicon Valley se împart în două categorii mari. Evident, orice clasificare este supusă erorii, dar fără clasificări lucrurile sunt mai greu, dacă nu imposibil de înțeles.

Este vorba de cei care au început afaceri în anii ’90 – precum George Haber sau Sorin Cizmaș – și cei care s-au manifestat după 2010 – cazul asociaților Mircea Pașoi și Cristian Strat.

Dacă acum două decenii, antreprenorii români din Silicon Valley au făcut start-up-uri în zona de hardware și software, în ultimii ani, noua generație a monetizat afaceri în industria rețelelor sociale, adică software și servicii.

Vedeţi aici o galerie foto cu câteva dintre cele mai reprezentative proprietăţi din Palo Alto.

În urmă cu douăzeci de ani pragurile de intrare erau mult mai ridicate: investiții de zeci de milioane de dolari. Pe măsură erau și exit-urile. În unele cazuri se cifrau la sute de milioane de dolari. Mai nou, investițiiile dar și tranzacțiile de vânzare sunt mult mai mici (de ordinul sutelor de mii sau milioanelor de dolari).

Citiţi aici mai multe despre cei doi tineri români din proiectul 30 sub 30.

George Haber (foto 2) și Sorin Cizmaș au fondat companiile Compcore (precursorul DVD-ului) și Mobilygen (compresie video ), în vreme ce Mircea Pașoi și Cristian Strat au făcut afacerea Summify (rețele sociale), vândută la începutul anului către Twitter.

Vezi pe Forbes.ro profilul antreprenorilor români din Silicon Valley

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite