Evoluţia preţurilor producţiei industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a înregistrat, la nivelul Uniunii Europene, a treia cea mai mică creştere a costurilor de producţie în aprilie faţă de luna precedentă. Preţurile producţiei din industrie au crescut, în medie, cu 1% în Uniunea Europeană, potrivit datelor raportate de Biroul European de Statistică, Eurostat.

România a avut în aprilie comparativ cu luna precedent una dintre cele mai reduse creşteri ale preţurilor producţiei industriale din Uniunea Europeană, potrivit datelor raportate de Eurostat.

Mai exact, indicatorul a înregistrat un avans de numai 0,3% comparativ cu media de 1% înregistrată la nivelul blocului comunitar. Doar Malta, în stagnare, şi Suedia, cu un declin de 0,5%, au raportat o evoluţie a preţurilor producţiei industriale sub cea anunţată de România.

La polul opus, cea mai mare creştere a costurilor de producţie în sectorul industriei a fost înregistrată în Letonia (4,6%), Marea Britanie (1,8%) şi Olanda (1,4%). România nu se mai situează atât de bine în clasament în funcţie de evoluţia indicatorului în intervalul aprilie 2010 - aprilie 2011.

Costurile de producţie din România au crescut cu 8,8% în perioada menţionată, avans ce clasează ţara noastră pe locul 17 în rândul statelor din UE.

În spaţiul comunitar, preţurile producţiei industriale au urcat cu 7,8% în aprilie 2011 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Cel mai accelerat avans a fost înregistrat de Marea Britanie (13,1%), Olanda (11,7%), Bulgaria (10,7%) şi Belgia (10,6%), în timp ce Malta (0,9%), Suedia (2,9%) şi Slovacia (3,1%) au avut cele mai mici creşteri. 

Click pentru a mări infografia

Special
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite