Europarlamentarul Winkler: În paralel cu aplicarea programului de austeritate trebuie luate măsuri reale în economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Iuliu Winkler a declarat că, în paralel cu aplicarea programului de austeritate anunţat de Guvern, trebuie luate măsuri reale în domeniul economic

"Fără îndoială, decizia care a fost luată în coaliţie, decizia luată de Guvern este decizia corectă având în vedere situaţia în care se află economia şi bugetul de stat ale României, lipsa de venituri la buget şi lipsa de sustenabilitate a unor proiecte."

"În paralel cu aplicarea programului de austeritate este nevoie de măsuri reale în economie. Acest program de diminuare a cheltuielilor în sistemul bugetar, în cel de pensii şi social va fi zadarnic dacă nu vor fi luate măsuri în domeniul economic", a spus Winkler, într-o conferinţă de presă, la Deva, relatează Mediafax.

Programul de austeritate, preferabil variante majorării impozitelor.

"Cu siguranţă, varianta majorării impozitelor era una dezastruoasă, şi ea ducea, de fapt, la un blocaj economic de lungă durată. Orice majorare de impozite, în situaţia în care criza nu a luat sfârşit, era de natură să scufunde economia României pentru mulţi ani înainte", a afirmat parlamentarul european.

El a precizat că menţinerea actualei cote de impozitare şi a nivelului TVA reprezintă pentru România avantaje competitive, iar acestea trebuie păstrate la valorile actuale în viitor.

Cauzele crizei economice din România

În opinia europarlamentarului, există două cauze majore care au dus la criza profundă în care se află, azi, România. Una dintre ele, conform lui Winkler, o reprezintă "guvernarea anului 2009, o guvernare de largă coaliţie, dar de minimă inspiraţie, care nu a reuşit să dea un răspuns crizei economice şi financiare globale".

A doua cauză constă într-o lungă serie de deficienţe structurale, despre care deputatul european a spus că, "de 20 de ani, nici o guvernare nu le-a dat răspuns".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite