Eurocopter România a livrat încă un elicopter Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurocopter România a livrat cel de-al doilea elicopter EC135 nou Ministerului Sănătăţii din România, în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat premierul Victor Ponta, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, Subsecretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat şi directorul general al Eurocopter România, Jean-Louis Mascle, alături de ambasadorul Franţei

Noul EC135 a fost livrat la numai şase luni după achiziţionarea primului elicopter de acest tip şi, împreună cu acesta, va fi folosit pentru misiuni medicale de urgenţă, pentru a veni în sprijinul populaţiei din România. Această nouă livrare este parte a unui program pe scară largă lansat de Guvern pentru a-şi dezvolta capacităţile medicale de evacuare, program ce include planuri pentru mărirea flotei existente.

Şeful Eurocopter: „Aceste aparate vor salva vieţi“

La ceremonie, Jean-Loius Mascle, Director General Eurocopter România, a vorbit despre importanţa acestei noi livrări: „Este o mare onoare pentru Eurocopter România să poată livra astăzi Ministerului Sănătăţii al doilea elicopter dedicat misiunilor medicale de urgenţă. Datorită capabilităţilor sale generoase, odată integrat în reţeaua naţională românească pentru misiuni medicale de urgenţă, el va contribui la salvarea de vieţi. Personalizarea finală a elicopterului, inclusiv echiparea sa medicală, s-a făcut în România, în Braşov, la Eurocopter România. La 10 ani de la crearea sa şi, multumită dezvoltării continue a capacităţilor şi competenţelor sale, Eurocopter România este acum un partener industrial cheie pe piaţa de elicoptere din România, şi în acelaşi timp pe piaţa mondială, cu un număr de peste 100 de elicoptere PUMA şi SUPER PUMA din străinătate sosite la Eurocopter România pentru reparaţii majore şi modernizări. Acum, Eurocopter România este, de asemenea, gata să furnizeze suport tehnic imediat, necesar asigurării unei bune disponibilităţi a elicopterelor de tip EC 135 medicalizate aparţinând Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor“.

EC135 poate depăşi 250 de kilometri pe oră

„EC135 a devenit sinonim cu modernitate şi inovaţie. În conformitate cu reglementările internaţionale de securitate în aviaţie, elicopterul este echipat cu două motoare şi poate atinge o viteză de până la 254 de km/h, pe o distanţă medie de aproximativ 635 km. Eurocopter a avut un mare succes cu acest tip de elicopter în toată lumea, datorită manevrabilităţii sale excelente, agilităţii remarcabile şi ratei ridicate de disponibilitate (98%). Alte puncte forte cărora se datorează succesul elicopterului EC135 sunt costurile reduse de exploatare şi întreţinere, durabilitatea şi nu în ultimul rând, gama largă de utilizări pe care le oferă operatorilor săi: training, misiuni de supraveghere a parcurilor eoliene de tip „offshore“ şi a platformelor petroliere, precum şi o gamă largă de activităţi în domeniul aplicării legii şi al patrulării frontierei.

Eurocopter a produs 33% din flota mondială de elicoptere


Înfiinţat în 1992, Grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS, lider mondial în industria aerospaţială, de apărare şi servicii adiacente. Eurocopter Group are aproximativ 17.500 de angajaţi, iar produsele Grupului însumează 33% din valoarea totală a flotei mondiale de elicoptere. Compania are peste 2.900 de clienţi în mai mult de 147 de ţări. Eurocopter România este subsidiară a Eurocopter SAS, înfiinţată oficial în 2002. Situată la Braşov, compania a dezvoltat activităţi legate de pieţele civile, parapublice şi militare. De la crearea subsidiarei, peste 80 de elicoptere Puma din întreaga lume au fost recondiţionate în cadrul societăţii. Eurocopter România a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii 10 ani, menţinând o tendinţă crescătoare în cifra sa de afaceri, care a atins anul trecut 28,6 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite