EUR a făcut vineri un nou maxim istoric faţă de leu, la cotaţia oficială a BCE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moneda unică a făcut astăzi un nou maxim istoric potrivit cotaţiei oficiale publicată pe site-ul Băncii Centrale Europene. BCE a publicat astăzi un preţ de 4,4733 lei pentru un euro. Euro s-a apreciat astăzi şi la cursul oficial stabilit de Banca Naţională a României, dar s-a menţinut totuşi sub nivelul maxim istoric de 4,662 lei, realizat în data de 24 mai 2012.

Leul închide săptămâna în scădere faţă de euro. Publicat la circa 3 ore după cursul oficial stabilit de Banca Naţjonală a României, raportul dintre moneda unică europeană şi leu indică un nou maxim istoric pentru euro.Raportul calculat şi publicat azi pe site-ul propriu de Banca Centrală Europeană indică un nivel de 4,4733 lei pentru un euro.

La cotaţia oficială a BCE, euro a fost cotată azi, pentru a patra oară în ultimele două luni, peste pragul de 4,7 lei

Anteriorul maxim atins de moneda unică în raport cu cea românească, potrivit datelor BCE, a fost d 4,473 lei pe euro, şi a fost înregistrat la începutul lunii iunie. De reţinut faptul că, la fixingul realizat de Banca Centrală Europeană, moneda unică este cotată pentru a patra oară – doar în ultimele două luni – peste nivelul de 4,47 lei.

Continuarea articolului pe Forbes.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite