Erste a constituit provizioane pentru plata de salarii compensatorii în România şi Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Erste Group Bank (EBS) a constituit anul trecut provizioane pentru plata de salarii compensatorii în Ungaria şi România.

Acest lucru a contribuit la creşterea cheltuielilor cu personalul, cu 2,6%, la 2,32 miliarde euro, potrivit datelor prezentate miercuri de grupul austriac, acţionarul majoritar al BCR.

"Cheltuielile de personal s-au majorat cu 2,6% (exprimat în valuta de referinţă: +2,4%), de la 2,26 miliarde euro la 2,32 miliarde euro, pe fondul plăţii de salarii compensatorii în Republica Cehă, constituirii de provizioane pentru plata de salarii compensatorii în
Ungaria şi România şi integrării Informations-Technologie Austria GmbH, societate anterior neinclusă în aria de consolidare, de către IT Solutions AT la 1 iulie 2010", se arată într-un comunicat al Erste.

Consolidarea celor două societăţi a condus la diminuarea cheltuielilor de IT. Numărul angajaţilor Erste a crescut anul trecut cu 0,4%, la 50.452 salariaţi.

În România, personalul BCR a crescut cu 1,5%, la 9.245 angajaţi, de la 9.112 la finele anului 2010.

"Majorarea numărului de salariaţi în România se datorează în principal angajării de personal care înainte figura drept personal temporar", se arată în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite