Energiile lui Grecu: cum să investeşti în eoliene şi calcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 21 de ani, Ion Grecu face afaceri cu energie. Aproape la fel de mare ca în prima zi.

Cu Ion Grecu am discutat chiar în curtea casei sale din apropierea parcului Tineretului unde visa cu ochii deschiși la următoarele 50 de zile. „Mă pregătesc de vacanţă, dar ştiu că doriţi să vorbim şi de business. Şi ar fi multe de spus", anticipează el cursul dialogului ce urma să aibă loc. Omul de afaceri spune că urmeză să plece cu echipa sa de bowling într-un turneu de pregătire prin Cehia, Spania, Belgia, Norvegia și Suedia.

El deține clubul de bowling Elcomex Delfinii din Cernavodă. „Vrem să ne antrenăm pentru Europenele şi Mondialele ce urmează", adaugă Ion Grecu al cărui palmares include și postul de selecționer al Naționalei de Bowling.

Omul de afaceri originar din Constanța se poate gândi la vacanță în condițiile în care anul trecut a încasat peste 15 milioane de euro dintr-o tranzacție: a vândut 80% din compania de distribuție de energie electrică Elcomex EN - business cu venituri de 90 milioane de euro - către compania elvețiană Repower. Mai are de încasat cam aceiași bani pentru restul de 20% din acțiuni. „Vorbim de circa 14,5 milioane de euro pe care urmează să le încasez, cel mai probabil, până la sfârşitul anului 2014", estimează Grecu.

Vezi pe forbes.ro ce şi-a propus să facă Grecu cu banii şi ce investiţii vizează

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite