Energia solară, soluţie reală pentru Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poziţia geografică şi condiţiile climatice fac din Africa unul dintre cele mai bune locuri pentru exploatarea energiei solare din lume.

În ciuda beneficiilor ecolo­gice evidente ale utilizării acestei al­ternative, principalul avan­taj pentru locuitori este preţul mic.

În zonele rurale, unde este concentrată aproximativ 70% din întreaga populaţie a Africii de Sud, 95% din gospodării nu au acces la electricitate. Lucrurile sunt însă pe cale să se schimbe. Fundaţia pentru Energie Rurală este una dintre organizaţiile care luptă pentru răspândirea acestui tip de energie în Africa, principalele vizate fiind persoanelecu venituri mici.

Perspective încurajatoare

Organizaţia olandeză non-profit a reuşit să ofere acces la energie solară unui număr de 450.000 de africani prin programul SolarNow. Proiectul implică instruirea tehnicienilor şi retailerilor locali din nouă ţări, care asamblează şi vând, la preţuri mici, aparate care folosesc energia solară pentru a obţine electricitate.

Statele implicate în proiect sunt Etiopia, Ghana, Mali, Tanzania, Uganda, Burkina, Senegal, Mozambic şi Zambia. Mai mult, în ţări precum Egipt, Maroc, Algeria şi Iran se află în desfăşurare, în diferite stadii, construcţia mai multor centrale solare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite