Enel pune în funcţiune săptămâna viitoare primul parc eolian din judeţul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania italiană Enel va începe săptămâna viitoare testele pentru punerea în funcţiune a primului parc eolian al companiei, situat în comuna Agighiol, judeţul Tulcea, care va avea o capacitate de 34 de MW, a declarat astăzi James Lee Stancampiano, responsabil cu dezvoltarea afacerilor în cadrul Enel Green Power.

Parcul va cuprinde 17 turbine a câte 2 MW fiecare, produse de compania spaniolă Gamesa.

Totodată, Enel va începe în această vară construcţia unui al doilea parc eolian, de 140 MW, în comuna Valea Nucarilor din Tulcea. Primii 40 de MW vor fi gata până la finele anului, iar restul, în 2011.

Investiţia pentru totalul de 174 de MW eolieni pe care îi are în plan compania se ridică la circa 270 de milioane de euro.

În România, Enel deţine fostele filiale de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Muntenia Sud, Dobrogea şi Banat.

Compania italiană este şi unul din acţionarii companiei de proiect care construieşte reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

De asemenea, Enel participă, alături de E.ON şi Termoelectrica, la realizarea unei noi termocentrale la Brăila, proiect de circa 1,2 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite