Enel vrea să producă electricitate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania italiană de utilităţi Enel intenţionează să devină un operator integrat în România, astfel că analizează posibilităţile de dezvoltare în domeniul producţiei de energie

Compania italiană de utilităţi Enel intenţionează să devină un operator integrat în România, astfel că analizează posibilităţile de dezvoltare în domeniul producţiei de energie electrică, din toate sursele.
"Vrem să devenim un operator integrat pe verticală în România, urmărim în continuare oportunităţile în sectorul de producţie de energie electrică, termică, regenerabilă şi nucleară. Monitorizăm îndeaproape proiectul legat de Cernavodă", a declarat directorul general al Enel, Fulvio Conti. Veniturile companiei rezultate din activitatea celor două firme de distribuţie a energiei electrice pe care Enel le deţine în România, respectiv Electrica Banat şi Electrica Dobrogea, s-au ridicat la 169 milioane de euro în primele şase luni. Profitul consemnat în primul semestru înainte de impozitare, de plata dobânzilor, deprecierilor şi amortizărilor (EBITDA), s-a ridicat la 44 milioane de euro. Potrivit lui Conti, grupul analizează posibilitatea de a dezvolta în România proiecte de producţie de energie eoliană. În ceea ce priveşte achiziţia Electrica Muntenia Sud, Conti a afirmat că finalizarea preluării distribuţiei va avea loc în primul semestru din 2007. "Achiziţia va plasa Enel pe primul loc pe piaţa distribuţiei şi furnizării de electricitate din România, cu 2,5 milioane de consumatori", a spus Conti. Enel a fost desemnat, în luna iunie, câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia unei participaţii de 67,5% la Electrica Muntenia Sud, într-o tranzacţie de 820 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite