Emil Boc: Sunt puţine şanse să mai vină tranşa de la FMI în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul-ministru în exerciţiu Emil Boc a declarat, astăzi, că România are puţine şanse să mai primească cea de a treia tranşă de la Fondul Monetar Internaţional în cursul lunii decembrie, dar a dat asigurări că sunt fonduri necesare pentru plata pensiilor şi a salariilor.

"Este puţin probabil să primim până la sfârşitul anului a treia tranşă din împrumut, dar sunt şanse foarte mari ca în ianuarie să primim cel puţin una dintre tranşe, dacă nu amândouă. Dispunem de resurse financiare pentru a acoperi cheltuielile aferente lunilor decembrie şi ianuarie", a spus premierul Emil Boc.

El a arătat că autorităţile vor respecta în continuare angajamentele internaţionale şi a amintit că se aşteaptă validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale şi formarea unei majorităţi pentru constituirea noului guvern, care să discute şi cu oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Întrebat dacă în luna ianuarie, România ar putea primi două tranşe cumulate din ajutorul financiar, Emil Boc a răspuns că aceste chestiuni urmează să fie discutate.

"Cu certitudine, în luna ianuarie sunt şanse să primim cel puţin una dintre ele, dacă nu amândouă", a spus Emil Boc.

O echipă a FMI se află în Bucureşti, într-o vizită de trei zile, pentru discuţii tehnice în ceea ce priveşte bugetul pe 2010. Discuţiile, la care participă şi reprezentanţii Comisiei Europene, au început luni cu experţii Ministerului Finanţelor şi vizează pregătirea pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc în luna ianuarie, după formarea unui nou guvern.

Şeful misiunii de evaluare a acordului încheiat de România cu FMI, Jeffrey Franks, va sosi luni în România, urmând ca marţi să participe la unele întâlniri tehnice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite