Emil Boc: Dacă o firmă are de recuperat bani de la stat, nu se va declanşa executarea silită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a a anunţat o serie de măsuri menite să sprijine mediul economic, printre care eliminarea impozitului minimm, diminuarea nivelului dobânzii pentru creanţele neplătite la termen, impozibilitatea executării silite a unei firme care are de primit bani de la stat, precum şi coborârea plafoanelor de care firmele care investesc şi crează locuri de muncă pot beneficia de ajutor de la stat.

Firmele care au de încasat bani de la stat nu vor mai fi executate silit pentru neplata datoriilor, potrivit unei OUG adoptate astăzi de Executiv.

 Totodată, Executivul a mai decis eliminarea impozitului minim de la 1 octombrie, precum şi stingerea creanţelor reciproce.

Pentru a da o mână de ajutor companiilor care investesc în România şi creează locuri de muncă, Executivul a decis modificarea plafoanelor de care firmele pot bneficia de ajutor de la stat. Astfel, pentru o investiţie de cel puţin cinci-zece milioane de eueo, care duce la crearea a cel puţin 50 de locuri de muncă, statul va compensa până la jumătate din valoarea iniţială a investiţiei. Înainte investiuţia minimă era de 10 milioane euro. În acest scop, Guvernul mai are pentru acest an la dispoziţie circa 65 de milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite