Emil Boc: “Există un risc major de delocalizare a unor investiţii multinaţionale din România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc le-a spus miniştrilor în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi, că există un risc major de delocalizare a unor investiţii multinaţionale din România. Dar fiind faptul că actuala criză economică accentuează competiţia globală, Guvernul trebuie să fie pregătit ca, într-o asemenea eventualitate, să atragă alte investiţii străine în ţară, le-a mai transmit premierul miniştrilor din Executiv.

"Am observat că, dacă lăsăm mecanismul birocratic să își facă de cap, investitorii își iau intențiile și pleacă acasă, și iau banii cu ei de asemenea (...) Suntem într-o competiție globală, iar criza economică accentuează această competiție globală. Există risc major de delocalizare a unor investiții multinaționale din România sau din Europa și să plece în altă parte. Trebuie să avem grijă ca, într-o asemenea eventualitate, oricând să fim pregătiți să atragem alte investiții străine în România", a spus Boc miniştrilor săi, potrivit Mediafax. Cu aceeaşi ocazie, premierul a anunţat că va prelua în coordonare directă Centrul Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. După doar trei ani de la venirea în România, Nokia îşi face bagajele de plecare. Compania finlandeză se înscrie astfel în trendul din care în ultimii ani au fost parte Coca-Cola, Colgate-Palmolive sau Kraft Foods

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite