Economia Ungariei stagnează, pe fondul măsurilor de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia Ungariei nu a înregistrat nici creşteri, dar nici scăderi în cel de-al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu intervalul ianuarie-martie, potrivit datelor oficiale publicate de Guvernul de la Budapesta astăzi.

Astfel, creşterea înregistrată în exporturi a fost anihilată de o scădere bruscă a cererii interne, informează „The Wall Street Journal".

„Exporturile au tras în sus Produsul Intern Brut în cel de-al doilea trimestru, în special datorită creşterii economice a Germaniei, dar a existat o scădere bruscă în aproape toate celelalte domenii, inclusiv agricultură, contrucţii şi retail", a declarat Peter Szabo, care se ocupă de statistici la KSH.

Comparativ cu perioada similară din 2009, PIB a crescut cu 1% în intervalul aprilie-iunie, potrivit KHS.

Economia Ungariei depinde, în mare măsură, de cererea din statele europene dezvoltate precum Germania. Anul trecut, PIB al statului ungar s-a diminuat cu 6,3%, comparativ cu 2008. Pe lângă exporturi, producţia din industria transporturilor şi telecomunicaţiile au avut aporturi semnificative la PIB. Sectorul construcţiilor este în continuare deficitar, principala activitate din acest domeniu fiind reprezentată de câteva proiecte de lucrări publice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite