Economia Marii Britanii s-a contractat îngrijorător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia Marii Britanii s-a contractat în ultimul trimestru mai mult decât se anticipase. Economiştii se tem de o înrăutăţire a crizei. Această informaţie a fost publicată astăzi, la o zi după ce Sir Mervyn King, guvernatorul băncii centrale, a anunţat că redresarea economică pe fondul recesiunii va fi dificilă.

Analiza realizată de Institutul Naţional de Statistică (The Office for National Statistics) relevă o scădere a produsului intern brut de 0.2% în ultimele trei luni. Economiştii estimau o scădere de doar 0.1%, notează publicaţia financiară „Financial Times”.

Citeste aici despre sectorul imobiliar din Marea Britanie

Sectorul serviciilor, cel mai mare domeniu economic englez, a înregistrat pierderi, iar în interiorul acestuia situaţia nu este deloc uniformă. Veniturile industriei hotelurilor, transporturilor şi distribuţiei au scăzut cu 0.4%. Sectorul construcţiilor a scăzut cu 0.5%. Procentul pierderilor industriei productive a fost de 1.2%. Industria manufacturieră, care reprezintă aproximativ 80% din industria productivă, a scăzut cu 0.9%. La rândul său, sectorul utilităţilor, ca urmare a unei ierni imprevizibil de calde, a înregistrat pierderi de 4.1%.

Conform aceluiaşi raport al Institutului Naţional de Statistică, este probabil ca greva din 30 noiembrie a angajaţilor din sectorul public să fi afectat puternic PIB-ul ultimului trimestru, însă consecinţele nu pot fi uşor calculate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite