Echipă nouă de secretari la Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii şi-a conturat echipa de secretari. Cu toate că în Ministerul Oficial scrie că Ion Anghel, fostul secretar general din Ministerul Mediului va ocupa o poziţie financiară la Agricultură, majoritatea oamenilor din minister nu ştiu „cine este acest Anghel".

 Ion Anghel, care în anul 2009 a fost aproape şase luni secretar general la Transporturi, apoi trei luni a ocupat aceeaşi poziţie la Ministerul Mediului, va fi numit într-o funcţie similară, de data aceasta la Ministerul Agriculturii. Ion Anghel îl va înlocui în funcţia de secretar general pe Miron Moldovan, care din luna decembrie este directorul Departamentului Buget-Finanţe din cadrul ministerului. Angajaţii din Ministerul Agriculturii nu au fost încă înştiinţaţi cu această veste, întrucât nimeni nu a ştiut să ne răspundă la întrebarea „Cine este Ion Anghel?".

Ion Anghel, absolvent al Facultăţii de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnice, are 43 de ani, este căsătorit şi are un copil. De-a lungul timpul a ocupat mai multe funcţii-cheie în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Ministerului Mediului.

În locul lui Aghel, premierul a numit-o pe Elena Pătraşcu secretar general la Ministerul Mediului, după ce a ocupat funcţia de secretar general-adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Postul de secretar general adjunct în Ministerul Mediului va fi ocupat de Lorant Para (UDMR), fost director general în Ministerul Dezvoltării.

Adrian Rădulescu este secretar general

O altă noutate în Ministerul Agriculturii este numirea, printr-o decizie a premierului, lui Adrian Rădulescu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli în funcţia de secretar al ministerului. Rădulescu a fost propus ca ministru al Agriculturii în Guvernul avansat în toamnă de Lucian Croitoru, dar avizat negativ în comisiile parlamentare.

Tot prin decizie a premierului, Nicolae Giugea, fost preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului şi secretar executiv al PDL Dolj, a fost eliberat din postul de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, funcţie pe care o exercita începând cu octombrie 2009.

În perioada 2005-2007, Giugea a fost prefect al judeţului Dolj.

Premierul a mai decis ca Sorin Sergiu Chelmu să ocupe postul de secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii.

Chelmu a mai fost secretar general al ministerului din 2005 până în februarie 2009, iar în perioada 2002-2005 a ocupat funcţia de consilier la Direcţia Generală de Inspecţii din instituţie.

În ceea ce îl priveşte pe Adrian Rădulescu, acesta a lucrat şi ca director de cabinet al ministrului Agriculturii în perioada în care instituţia a fost condusă de către Dacian Cioloş, în prezent comisar european desemnat pentru Agricultură.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite