E timpul achiziţiilor de titluri de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încetinirea creşterii înregistrată în august de economia Chinei, a Statelor Unite şi a Japoniei a determinat investitorii să se reorienteze către pieţele emergente.

Revizuirea în scădere a datelor privind avansul economiei SUA, de la 2,4% la numai 1,4%, a afectat încrederea investitorilor, aceştia retrăgând 5,4 miliarde de dolari din piaţa americană. Astfel, în timp ce pieţele tradiţionale se confruntă cu un adevărat exod de capital, pieţele emergente au reuşit să atragă, în acelaşi interval, un milliard de dolari, informează Bloomberg.

Investitorii au retras 7,1 miliarde de dolari din fondurile de capital în intervalul 18 august - 25 august, cumpărând, în schimb, obligaţiuni în valoare de 5,2 miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de EPFR Global. Investiţiile în obligaţiunile din pieţele emergente au continuat pentru a treisprezecea săptămână consecutiv, iar totalul fondurilor atrase în acest fel de economiile în dezvoltare este de peste trei ori mai mare decât recordul anual înregistrat în 2005.

Succesul recentelor emisiuni de titluri de către Germania, Spania şi Irlanda nu a fost simţit şi de fondurile de capital din Europa, retragerile din intervalul august 2009 - august 2010 ajungând la 15,7 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite