E oficial: Tarom nu face grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zborurile companiei aeriene Tarom programate în perioada 30 mai - 1 iunie vor fi operate în regim normal, a anunţat, astăzi, operatorul.

„Orice modificare care are loc în planul de zbor este anunţată în timp util, pentru menţinerea standardelor cu care pasagerii noştri s-au obişnuit şi pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii", se arată într-un comunicat al Tarom. Liderii de sindicat al Tarom au declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că angajaţii companiei aeriene vor intra în grevă de solidaritate cu bugetarii pe 31 mai, urmând să asigure o treime din activitate, nemulţumiţi de tăierea salariilor cu 25%.

Ulterior, aceştia au renunţat la greva de solidaritate de luni, deoarece nu s-au strâns semnăturile necesare pentru acest protest, urmând să facă în 31 mai o grevă japoneză şi să decidă ulterior data grevei generale.

Potrivit Ruxandrei Brutaru, directorul general al Tarom, salariul mediu brut în cadrul companiei este de aproximativ 5.000 de lei. Recesiunea economică a afectat şi compania Tarom, operatorul anunţând că în 2009 a transportat 1,72 milioane de pasageri, gradul mediu de ocupare fiind de 55,56% pe cursele externe şi 58,88% pe cursele interne.

Veniturile companiei s-au ridicat la 1,11 miliarde de lei, cu 413 milioane de lei mai mici decât cele programate prin buget la începutul anului 2009, pierderile estimate fiind de 90,99 milioane de lei.

În primele trei luni ale anului 2010, Tarom a transportat 414.662 de  pasageri, cu peste 26% mai mult decât în perioada similară din 2009.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite