E oficial: România nu-şi mai poate vinde surplusul de certificate de emisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul ONU a confirmat astăzi, în şedinţă publică, faptul că România este suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon, deoarece sistemul de monitorizare şi raportare a emisiilor nu este conform cu cerinţele Comitetului, informează Ministerul Mediului.

România are un surplus de 300 de milioane de certificate de emisii, pentru că a poluat mai puţin decât s-a angajat la momentul semnării Protocolului de la Kyoto.

Aceste certificate ar fi valorat circa 1,5 miliarde de euro, dacă România le-ar fi vândut altor state, care au poluat mai mult şi au un deficit de certificate.

Boc va avea capul şefului de la Protecţia Mediului, aşa cum a cerut

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului (ANPM), Iosif Nagy, a anunţat sămbătă că îşi va da demisia, după ce premierul Emil Boc declarase, cu o zi înainte, că va cere capul şefului de la Protecţia Mediului dacă România va fi suspendată de la tranzacţionarea certificatelor verzi.

Nagy a declarat că nu se consideră vinovat pentru această situaţie, deoarece problemele privind inventarierea emisiilor datează din 2009, iar el a venit la conducerea instituţiei în 2010 şi de atunci a lucrat încontinuu pentru eliminarea deficienţelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite