EXCLUSIV În 2010, Romtelecom a dat dividende pentru prima dată de la privatizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, spune că Romtelecom a distribuit dividende în valoare de 12 milioane de euro, aferente anului 2009, şi altele în valoare de “câteva sute de mii de euro” pentru 2008, pentru prima dată de la privatizarea operatorului.

“Anul acesta este primul în care statul a încasat bani de la Romtelecom, 12 milioane de euro pentru 2009 şi câteva sute de mii de euro pentru 2008”, a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor. El spune că, în urmă cu două-trei săptămâni, banii au intrat în conturile statului român.


La nouă luni, operatorul Romtelecom a obţinut venituri de 546 de milioane de euro, în scădere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte pierderile operaţionale, acestea se ridică 52 de milioane de euro, în timp ce, în aceeaşi perioadă a anului trecut, Romtelecom a obţinut un profit de 20 de milioane de euro.


Acţionarii Romtelecom sunt OTE, principalul operator telecom din Grecia, cu 54,01%, si Ministerul Comunicaţiilor cu 45,99%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite