EXCLUSIV Hugo Boss nu are de gând să deschidă o fabrică în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul german de articole de lux Hugo Boss nu are în plan deschiderea unei noi fabrici de producţie în România, au declarat, pentru revista „Forbes România“, reprezentanţii companiei.

„Intenţionăm să transferăm producţia de costume din Cleveland către facilităţile de producţie pe care le avem deja în Europa“, au arătat aceştia.

În urmă cu o săptămână, la o manifestare de protest desfăşurată la fabrica din Cleveland, sindicatul a împărţit pliante în care preciza că producţia de costume va fi mutată la facilităţi de producţie din România, Bulgaria sau Turcia, unde nivelul costurilor este mai scăzut.

Compania are capacităţi de producţie doar în Turcia, din cele trei ţări menţionate. Hugo Boss mai are facilităţi proprii de producţie de haine şi în Polonia, Elveţia, Germania şi Italia, dar lucrează şi cu subcontractori din alte ţări europene.

Sindicaliştii au susţinut că informaţia le-a fost comunicată de reprezentanţii Hugo Boss la negocierile dintre cele două părţi.

Hugo Boss va închide în aprilie 2010 o fabrică din Statele Unite, cu 300 de angajaţi, a anunţat compania.

De peste un an, fabrica funcţionează doar trei zile pe săptămână, iar angajaţii nu au primit mai mult de 60% din salariu. Hugo Boss a cumpărat fabrica din Cleveland în 1995, odată cu preluarea producătorului local de costume Joseph & Feiss Co.

Compania germană Hugo Boss este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de articole de lux, acestea fiind disponibile în 110 ţări, prin intermediul a 330 de magazine proprii şi a peste 1.000 de francize.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite