EXCLUSIV Administratorul judiciar al Hidroelectrica: Reorganizarea va dura un an, un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de reorganizare a Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, care a intrat astăzi în insolvenţă după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea depusă vineri, va dura, cel mai probabil, un an, un an şi jumătate, a declarat pentru "Adevărul" Remus Borza, coordonatorul firmei de insolvenţă Euro Insol, desemnată administrator judiciar al Hidroelectrica.

"Un plan de reorganizare durează, de regula, patru-cinci ani. Aici vorbim de cea mai mare societate de stat, iar reorganizarea nu va dura atât de mult. Totuşi, pentru mai puţin de un an de zile, planul nu ar fi fezabil. Probabil va dura un an, un an şi jumătate", a spus Borza.

El a spus că administratorul judiciar al Hidroelectrica va urmări eficientizarea companiei pe mai multe paliere. Este vizată creşterea cifrei de afaceri prin creşterea capacităţii de producţie, în prezent compania funcţionând la 49% din capacitate, dar şi retehnologizarea capacităţii de producţie. De asemenea, administratorul va urmări maximizarea profitului prin reducerea cheltuielilor, în special a cheltuielilor de exploatare.

"Cheltuielile de exploatare sunt foarte mari, de 2,8 miliarde de lei raportate la o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei. trebuie intervenit pe partea de costuri, probabil şi pe costurile de personal", a spus Borza.

El a adăugat că va avea loc o restructurare a datoriilor companiei de stat, inclusiva creditelor bancare. "Să vedem cine se va înscrie la masa credală", a adăugat Borza.

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, intră în insolvenţă, cererea depusă la finele săptămânii trecute la Tribunalul Bucureşti fiind admisă astăzi, la primul termen de judecată.

Consiliul de Administraţie al companiei de stat au cerut ca administratorul judiciar să fie Euro Insol, firmă de insolvenţă coordonată de avocatul Remus Borza.

Euro Insol a mai fost desemnată recent administrator judiciar al complexului expoziţional Romexpo şi al UCM Reşita şi gestionează şi alte proiecte aflate în insolvenţă, precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, Uztel, RHS, Servtrans sau Plafar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite