EUROSTAT: Economia Uniunii Europene a trecut de la stagnare la scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsul Intern Brut (PIB) din statele membre ale Uniunii Europene (UE) a scăzut cu 0,1% în trimestrul al doilea faţă de trimestrul anterior, în timp ce economia zonei euro a scăzut în intervalul menţionat cu 0,2%, potrivit datelor Biroului European de Statistică – Eurostat.

În primul trimestru al acestui an, atât economia Uniunii Europene, cât şi a zonei euro a înregistrat o stagnare. Evoluţia PIB din al doilea trimestru indică posibilitatea ca economia UE să se întoarcă în recesiune în trimestrul al treilea.

Faţă de trimestrul al doilea din 2011, scăderea economică este de 0,3% în cazul Uniunii Europene şi cu 0,5% în zona euro.

Cea mai amplă scădere economică a fost înregistrată în trimestrul al doilea faţă de cel precedent de Portugalia (-1,2%) şi de Finlanda (-1,1%). Trebuie menţionat că Malta, Luxemburg, Grecia şi Irlanda nu au raportat date trimestriale către Eurostat.

De cealaltă parte, economia Suediei a crescut în intervalul menţionat cu 1,4%, iar economia Letoniei cu 1%.

Produsul Intern Brut al României a urcat cu 0,5% în trimestrul al doilea faţă de cel precedent şi cu 1,7% comparativ cu intervalul similar din 2011. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite