Cu 20.000 €, o casă poate produce energie - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre casă poate produce energie, conflictul de la Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor şi concluziile FMI. Citiţi cum au reuşit managerii-căpuşă să supravieţuiască crizei şi de ce nu mai este Dacia maşina românului.

Cu 20.000 €, o casă poate produce energie

O gospodărie poate deveni independentă energetic în urma unei investiţii de doar 20.000 de euro, prin instalarea unui sistem fotovoltaic, producţia de electricitate fiind suficientă atât pentru consumul casnic a patru persoane, cât şi pentru încălzirea locuinţei. În plus, excesul de energie ar putea fi livrat către sistemul energetic naţional dacă ar exista cadrul legal necasar, scrie ZF.

Conflict cu iz penal la Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), instituţia care soluţioneză contes-taţiile agenţilor economici la achiţiile publice, este subiectul unui scandal de proporţii în care actuala conducere acuză fosta echipă managerială de sabotaj şi de tentativă de blocare a activităţii instituţiei.  Noul preşedinte al CNSC, Lehel Lorand Bogdan a înaintat prim -ministrului Emil Boc, în luna martie, un memoriu în care acuză fosta conducere a instituţiei că a aplicat, la încheierea mandatului, "tactica pământului pârjolit", scrie Bursa.

Dacia nu mai este maşina românului

Puterea scăzută de cumpărare a românului, dar şi numeroasele taxe pe care le are de plătit la achiziţia autoturismelor au tras în jos piaţa auto din România, chiar dacă vânzările Dacia în Europa sunt excelente şi într-o continuă creştere. Astfel în acest moment se poate spune că Dacia nu mai este maşina românului. Concret, în acest an,  în lunile ianuarie şi februarie, Dacia a vândut în ţară numai 715, respectiv 1025 de unităţi. Anul trecut producătorul nostru a vândut în România, în aceeaşi perioadă, 1645 şi respectiv 2302 autovehicule, potrivit Curierul Naţional.

FMI: economia este la pământ, viitoarea tranşă nu va mai merge în salarii şi pensii

Guvernul a început ieri negocierile cu FMI fără a fi respectat calendarul de plăţi ale datoriilor statului stabilit la discuţiile anterioare, motiv pentru care s-ar putea cere o derogare. Vizita de evaluare a experţilor instituţiei este efectuată în vederea acordării celei de-a cincea tranşe a împrumutului obţinut de la FMI, în valoare de 850 de milioane de euro. În primele discuţii s-a abordat problema încasărilor la buget şi a modului în care ar putea fi mărite veniturile", scrie Financiarul.

Cum au reuşit managerii-căpuşă să supravieţuiască crizei

 În perioada 2006 – 2008, piaţa muncii a experimentat un boom al recrutării de junior şi middle manageri, în domenii diverse precum retailul, inclusiv cel bancar, şi în industrie. Agenţiile de recrutare au oferit organizaţiilor pe langă elite, mulţi manageri fără aptitudini, neinstruiţi. “Juniorii de acum doi ani îşi cunosc nivelul, însă sunt mulţumiţi, întrucât, pe de o parte, atât le cere gradul de motivare şi, pe de altă parte, au văzut cum alţi foşti juniori, la fel de puţin competenţi şi motivaţi ca şi ei, au promovat repede şi sigur”, afirmă Mădălina Popescu, general manager al companiei de consultanţă în resurse umane Pluri Consultants pentru Money.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite