ERSTE: aurul setat pentru creştere. Primul prag, 2.000 de dolari pe uncie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Menţinerea dobânzilor în zona negativă, deprecierea dolarului şi intensificarea achiziţiilor de aur făcute de băncile centrale, creează condiţiile necesare ca preţul aurului să atingă pragul de 2.000 de dolari pe uncie în următoarele 12 luni, spun analiştii grupului financiar austriac Erste. Pe termen lung, ţinta de preţ a acestora este de 2.300 de dolari pe uncie.

Luna august ar putea fi momentul de debut al unei perioade de aprecieri susţinute a preţului aurului, spun analiştii Erste Grup în raportul “In gold we trust 2012” publicat pe 11 iulie. “Pe termen scurt, s-ar părea că sezonalitatea presupune o tendinţă de consolidare continuă, însă, cea mai bună perioadă a sezonului pentru aur, începe de regulă în august” spun aceştia, punând scăderile din ultimele luni pe seama unui fenomen de reaşezare şi consolidare după creşterile ultimilor an.

Află care sunt argumentele analiştilor grupului austriac, pe Forbes.ro

Prognozele acestora sunt însă extrem de încurajatoare pentru cei care mai cred în potenţialul metalului preţios: “Estimăm un preţ ţintă de 2.000 de USD pentru următoarele 12 luni. Deoarece etapa de accelerare a evoluţiei nu a început încă, preconizăm o ţintă pe termen lung de cel puţin 2.300 de USD la sfârşitul ciclului de creştere” a explicat Ronald Stoferle, analist pe materii prime în cadrul Erste Group, şi autorul raportului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite