E.ON: Guvernul trebuie să vândă peste 51% din Hidroelectrica pentru a atrage investitorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii nu sunt interesaţi să cumpere pachete minoritare din companiile energetice de stat din România, iar pachetul scos la privatizare va trebui să fie majoritar, a declarat astăzi Frank Hajdinjak, CEO al E.ON România, în cadrul unei conferinţe pe tema dezvoltării sectorului energetic european.

„Niciun investitor nu va fi interesat de acţiuni minoritare la Hidroelectrica. Va trebui să fie mai mult de 51% (participaţia scoasă la vânzare – n.r.)“, a spus el.

Întrebat ulterior dacă E.ON vrea să cumpere Hidroelectrica, Hajdinjak a arătat că nu există deocamdată un astfel de plan din partea Guvernului. „Analizăm orice ofertă care apare în piaţă“, a adăugat şeful E.ON România.

E.ON nu va investi în niciun pachet minoritar de acţiuni care va fi scos la vânzare şi sunt aproape sigur că nimeni de pe piaţă nu va face aşa ceva. Listarea unui pachet minoritar la bursă ar îmbunătăţi transparenţa, dar nu cred că se va construi o hidrocentrală cu banii obţinuţi din listări“, a subliniat Hajdinjak.

Hidroelectrica este cel mai mare şi cel mai ieftin producător de energie şi, în acelaşi timp, cea mai valoroasă companie aflată în prezent în portofoliul statului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite