EADS va produce, din septembrie, componente Airbus la Ghimbav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IAR Ghimbav şi Premium Aerotec, subsidiară a concernului european EADS, au semnat astăzi un contract prin care societatea braşoveană cedează dreptul de folosinţă a unui teren de 60.000 de metri pătraţi pentru realizarea unei fabrici de componente de aeronave Airbus.

Premium Aeroteh urmăreşte începerea producţiei în septembrie. „Peste câţiva ani veţi putea spune că zburaţi cu avioane Airbus făcute la Braşov‟, a declarat Hans Lonsinger, CEO al Aerotec.

Investiţia totală se ridică la 90 de milioane de euro. Într-o primă fază, investiţia va fi de 45 de milioane de euro şi vor fi angajaţi 300 de muncitori, urmând ca numărul locurilor de muncă să crească pe parcurs la 700.

„Cifra de afaceri cumulată în următorii 10 ani va fi de 700 de milioane de euro. Proiectul beneficiază de un ajutor de stat direct de 21,3 milioane de euro, acordat pe măsura derulării‟, a spus ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Prezent la semnarea contractului, premierul Emil Boc a arătat că măsurile luate de Guvern pentru a susţine investiţiile străine, precum cota unică, neimpozitarea profitului reinvestit şi rambursarea automată de TVA pentru exportatori, reprezintă un semnal puternic pentru atragerea în România a marilor companii internaţionale, precum EADS.

„Alegerea amplasamentului a fost determinată de experienţa existentă la faţa locului, mai ales în domeniul prelucrării metalelor. Aici am găsit cele mai bune condiţii şi calificări în domeniul producţiei de componente pentru avioane‟, a mai adăugat Lonsinger. Acesta a precizat că materiile prime precum aluminiul vor proveni din Rusia şi din Canada, prin intermediul Airbus. Videanu  a spus că au fost demarate discuţii cu Alro Slatina în acest sens..

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite