E.ON România vrea să cumpere restul de acţiuni la fosta Electrica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E.ON România a notificat astăzi Electrica în privinţa exercitării opţiunii de cumpărare a pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de compania de stat la fosta Electrica Moldova, divizată ulterior în E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Moldova Furnizare.

„E.ON România a optat pentru achiziţionarea pachetelor de acţiuni care le deţine în prezent Electrica la preţul stabilit conform formulei de calcul stipulată în contractul de privatizare", se arată într-un comunicat al E.ON România.

În contractul de privatizare al fostei Electrica Moldova este prevăzută opţiunea reciprocă de vânzare-cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de compania de stat.

Opţiunea de vânzare-cumpărare poate fi exercitată în perioada 2008 - 2012 de oricare dintre cele două companii.

Filiala de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Moldova a fost achiziţionată de grupul german de utilităţi E.ON în 2005, în urma unui proces de privatizare.

În 2007, Electrica Moldova a fost divizată în societăţile E.ON Moldova Furnizare şi E.ON Moldova Distribuţie, ca urmare a obligaţiei de separare a celor două activităţi.

E.ON România deţine 51% din acţiunile E.ON Moldova Furnizare şi E.ON Moldova Distribuţie, iar Electrica are o participaţie de 27%. Totodată, Fondul Proprietatea controlează câte 22% din capitalul fiecărei societăţi.

„În perioada imediat următoare vor fi parcurse procedurile prevăzute în contractul de privatizare pentru finalizarea transferului de proprietate al acestor pachete de acţiuni, de la Electrica la E.ON România", se mai arată în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite