După plecarea din România, Nokia vrea să închidă şi fabrica din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea producătorului de telefoane Nokia analizează închiderea fabricii de la Komárom din Ungaria, la scurt timp după ce finlandezii au decis să iasă de pe piaţa din România, oprind producţia de la Jucu, Cluj.

Grupul finlandez are circa 1.000 de angajaţi la Komárom.

Nokia, care a anunţat în septembrie că va închide fabrica din România, analizează oprirea producţiei la fabrica de la Komárom.

Totuşi, finlandezii au anunţat şi o creştere a investiţiilor în Ungaria.

Komárom concurează cu o fabrică din Mexic pentru producţia unui nou smartphone lansat de Nokia în parteneriat cu Microsoft.

Ministrul de Externe ungar, János Martonyi, a fost la Helsinki pentru a încerca să obţină susţinerea politicienilor finlandezi referitor la menţinerea fabricii din Ungaria a producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia.

Ministrul va încuraja şi realizarea de noi investiţii în Ungaria, potrivit cotidianului Népszabadság, citat de Budapest Business Journal.

Martonyi a aflat, în timpul unor discuţii cu ministrul finlandez al Economiei, Jyri Hakamies, că grupul energetic de stat Fortum este interesat de un proiect de extindere a ciclului de viaţă al centralei nucleare Paks din Ungaria.

Premierul ungar, Viktor Orbán, intenţionează, de asemenea, să întreprindă o vizită la Helsinki până la sfârşitul anului, pentru a convinge şefii Nokia despre avantajele păstrării producţiei din Ungaria.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite