Dumitru: Vom urgenta aprobarea unor subvenţii precum cea pentru motorină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru a spus că instituţia pe care o conduce va urgenta aprobarea unor subvenţii precum cea pentru motorină, însă ajutoarele de stat acordate fermierilor pentru motorină, bunăstarea animalelor sau calitatea laptelui nu vor putea fi menţinute.

Mihail Dumitru a declarat că o parte dintre revendicările reprezentanţilor Agrostar, care vor picheta marţi sediul ministerului, vor fi rezolvate, altele nu, iar restul vor fi negociate. „Îi vom primi pe cei de la Agrostar şi vom negocia punctual pentru revendicările lor. Unele pot fi rezolvate prin urgentarea aprobării unor subvenţii, precum cea pentru motorină, altele vor fi negociate, iar altele, precum ajutoarele de stat de anul trecut, nu vor mai putea fi acordate‟, a spus ministrul. În plus, aceasta a mai spus că ministerul ar putea cere accelerarea adoptării unei Hotărâri de Guvern, cum este cea pentru diminuarea accizei la motorină, însă depinde şi de cât de repede primeşte insituţia avizarea pentru aceată hotărâre.

Marţi, peste 400 de producători agricoli membri ai Confederaţiei Agrostar vor picheta marţi de dimineaţă Ministerele Agriculturii şi Finanţelor Publice, nemulţumiţi de faptul că nu au primit, încă, o mare parte din subvenţiile de anul trecut.

Fermierii vor cere şi ieftinirea cu 50% a motorinei folosite în agricultură, precum şi reducerea TVA pentru produsele alimentare la 5%, se arată într-un comunicat al Agrostar. De asemenea, producătorii agricoli vor cere şi obţierea unei derogări de la Comisia Europenă pentru menţinerea ajutorelor de stat şi în 2010, care erau acordate până anul trecut pentru motorină, bunăstarea animalelor sau calitatea laptelui.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite