"Duelul" lui Moldovan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, împreună cu "Adevărul", găsiţi la chioşcuri DVD-ul cu celebrul film poliţist "Duelul", un clasic al genului, realizat de Sergiu Nicolaescu "Duelul" a scăpat de cenzura

Vineri, împreună cu "Adevărul", găsiţi la chioşcuri DVD-ul cu celebrul film poliţist "Duelul", un clasic al genului, realizat de Sergiu Nicolaescu

"Duelul" a scăpat de cenzura comunistă, deoarece Sergiu Nicolaescu a pretins că vrea să facă un film cu şi despre copii, plasând acţiunea la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

După "Revanşa", Sergiu Nicolaescu a scris scenariul "Recviem pentru comisar", care urma să încheie destinul comisarului Moldovan, pornit în urmărirea celui care i-a ucis băiatul. Scenariul nu a trecut de cenzură. Însă, "Duelul" a reuşit să intre în producţie.

A fost realizat în 1981 şi, pentru regizor, a însemnat "o aducere aminte a marilor filme americane ale aniilor `30, din seria <<Îngeri cu feţe murdare>> , <> , <> - filme de vis ale copilăriei mele", s-a destăinuit Nicolaescu.

Jean Constantin, "asul comediei"

Despre Vintilă Corbul şi Mircea Burada, scenariştii celui de-al cincilea film din seria cu personajul Moldovan, regizorul spune că "au egalat şi chiar i-au întrecut pe maeştrii genului".

Pe Jean Constantin, actorul care i-a dat viaţă simpaticului erou Limbă, Nicolaescu îl consideră "un <> al comediei, iar pe Ion Riţiu, "revelaţia filmului".

Pentru el a creat special rolul Rică Păsărin. "Comisarul şi Limbă dau naştere unei perechi unice în cinematografia românească şi rar întâlnită în filmul mondial. Durul şi comicul, legaţi în aceeaşi acţiune", a adăugat regizorul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite