Forbes: Manchester vs Barcelona, un duel de două miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Ligii Campionilor de sâmbătă seara, de la ora 21.45, de pe arena Wembley din Londra va avea la start pe Manchester United şi FC Barcelona, două din cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume, potrivit unui clasament Forbes.

În topul Forbes, Manchester United este cea mai valoroasă şi mai profitabilă echipă din lume, fiind considerată un brand global, cu 333 milioane de suporteri în toată lumea şi 9,5 milioane de fani pe Facebook. FC Barcelona ocupă doar locul cinci, iar noul contract de sponsorizare cu Qatar Sports se întinde pe cinci ani şi îi va aduce clubului 200 de milioane de dolari.

FC Barcelona poate câştiga, sâmbătă, pe Wembley, cel de-al al patrulea trofeu Liga Campionilor, iar Guardiola ar urma să intre în "clubul" antrenorilor cu două astfel de trofee. De partea cealaltă, Manchester United nu are decât 4 finale în palmares, din care nu a pierdut decât una singură: în urmă cu doi ani, 0-2, pe Olimpico, din Roma, contra catalanilor lui Josep Guardiola. Din cele trei finale câştigate, două sunt opera lui Sir Alex Ferguson.

Vezi pe forbes.ro la ce sume sunt evaluate cluburile şi cine se mai află în top 10

Află de pe forbes.ro care sunt cel mai bine plătiţi fotbalişti din lume

Vezi pe forbes.ro care este impactul economic al finalie UEFA Champions League

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite