Dublarea ratelor la bănci, la creditele în franci elveţieni. Gheorghe Piperea: Noul Cod Civil oferă un nou instrument la îndemâna clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai luat un credit avantajos cu doi, trei ani în urmă, ai avut o rată previzibilă şi te-ai trezit dintr-odată că s-a dublat?

De semnat ai semnat contractul, ai agreat o dobândă convenabilă cu banca, dar nu ţi-ai pus problema modificării cursului valutar, într-o măsură atât de mare. Ce mai poţi să faci, când ai semnat deja un contract? Ce poţi să faci, ca să nu ajungi la imposibilitatea de a-ţi mai achita ratele sau, mai rău, să ajungi să fii executat silit?

Avocatul Gheorghe Piperea spune că este mult mai avantajos, pentru bănci, să renegocieze aceste contracte, astfel încât ele să devină executabile de către clienţi. Dacă băncile nu vor fi de acord, există un nou temei legal, în baza căruia insanţele vor da sentinţe favorabile clienţilor.

Tu ce soluţii propui pentru a rezolva problema ratelor mari la bănci? Click aici pentru a vedea soluţiile lui Gheorghe Piperea şi spune şi tu ce soluţii ai.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite