Drepturi noi pentru abonaţii la net şi la mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 25 mai intră în vigoare un set de reglementări comunitare ce stabilesc drepturi suplimentare pentru utilizatorii de telefonie mobilă şi de internet.

Reglementările prevăd posibilitatea schimbării într-o singură zi lucrătoare a operatorului de telecomunicaţii, fără renunţarea la numărul de telefon, iar durata maximă a unui contract iniţial cu un operator poate fi de 24 de luni. Durata minimă a contractului, care poate fi oferită de furnizorul de servicii, va fi de 12 luni.

De asemenea, abonaţii la servicii de internet trebuie să primească informaţii despre tehnicile de management al traficului şi impactul asupra calităţii serviciilor. Contractele trebuie să prevadă şi detalii legate de compensaţii şi chiar returnarea de bani, dacă nivelul minim al serviciilor nu este respectat.

La rândul lor, operatorii vor fi obligaţi să furnizeze informaţii clare referitoare la serviciile oferite abonaţilor, inclusiv în privinţa calităţii minime a acestora. Operatorii trebuie să ofere totodată o protecţie mai bună faţă de accesul online neautorizat la datele personale ale clienţilor, precum şi faţă de spamuri (e-mailuri neautorizate), şi să informeze obligatoriu clienţii în cazul breşelor de securitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite