Două treimi din români vor un laptop nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste jumătate dintre români au intenţia de a-şi cumpăra un laptop, în perioada următoare. Şi asta chiar dacă 33% dintre ei deţin deja unul, aproape jumătate au un desktop, iar 17% le deţin pe ambele.

Intersant este că numai 9% dintre români mai doresc să achiziţioneze o unitate desktop.

Cel puţin aşa reiese din chestionarul online iniţiat de Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente IT&C (APDETIC), la care au răspuns peste 10.000 de persoane. Chestionarul relevă faptul că folosim computerul pe post de unealtă pentru comunicare, ceea ce reprezintă un lucru firesc, spun specialiştii. Tot ei susţin că românii mai utilizează calculatorul şi pentru a se informa şi educa.

.

Trei ore pe zi în faţa calculatorului

Însă nu se ştie dacă cei care au realizat studiul au inclus site-urile cu conţinut pentru adulţi la capitolul informare, educaţie sau doar divertisment. În ceea ce priveşte timpul petrecut în faţa computerului, 80 % stau mai mult de trei ore zilnic la calculator, 18% alocă acestei activităţi între o oră şi trei ore pe zi şi doar 3% mai puţin de o oră.

Aproape 87% dintre respondenţi au achiziţionat produse prin intermediul internetului. 60% dintre aceştia utilizează ca metodă de decontare „plata ramburs", în timp ce numai 20% realizează plăţi electronice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite