Două procente din impozitul pe salarii pentru organizaţiile neguvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contribuabilii care obţin numai venituri din salarii şi vor să vireze 2% din impozitul datorat statului unui ONG preferat trebuie să solicite angajatorului fişa fiscală până la data de 28

Contribuabilii care obţin numai venituri din salarii şi vor să vireze 2% din impozitul datorat statului unui ONG preferat trebuie să solicite angajatorului fişa fiscală până la data de 28 februarie 2006.
Ulterior, până la 15 mai 2006, data-limită a depunerii declaraţiilor de venit, contribuabilii trebuie să depună la administraţiile fiscale - personal sau prin poştă - o copie a fişei fiscale împreună cu o cerere tip (formularul 230), în care sunt specificate datele de identificare a entităţii nonprofit. Contribuabilii care obţin alte venituri decât cele din salarii trebuie să completeze în declaraţia de venit (formularul 200), la Capitolul III, datele privind destinaţia sumei reprezentând 2% din impozitul datorat. Formularele se pot descărca şi de pe portalul ANAF, domeniul Asistenţă contribuabili. Anul trecut, 5,3 la sută din contribuabili - 161.000 din 3,04 milioane - au ales să vireze 1% din impozitul pe venit datorat statului unor organizaţii nonprofit. S-au strâns astfel 43 miliarde de lei, la dispoziţia unor organizaţii care susţin mediul înconjurător sau proiecte sociale. Pentru acest an, opţiunea personală priveşte 2% din impozit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite