Dotările de siguranţă, ignorate la cumpărarea unei maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în procesul de achiziţie. Este drept, în ultimii ani, românii au devenit mai interesaţi de acest aspect, însă nesemnificativ", spun oficialii de la Citroen. Nu toate companiile care activează

în procesul de achiziţie. Este drept, în ultimii ani, românii au devenit mai interesaţi de acest aspect, însă nesemnificativ", spun oficialii de la Citroen. Nu toate companiile care activează pe piaţa de profil sunt de acord cu această evaluare, ba chiar o contrazic. "Dotările de siguranţă au devenit unul dintre criteriile importante în decizia de cumpărare a unei maşini. Nu avem studii anume, pentru a putea vorbi de un procentaj, însă majoritatea clienţilor noştri au în vedere şi dotările de siguranţă la achiziţia unui autoturism din portofoliul Porsche România", explică reprezentanţii Porsche România.
Elementele de siguranţă pot fi active sau pasive. Cele active îl ajută pe şofer să evite un accident: ABS (Anti Blocking System), EPS (Electronic Stability Program), pilot automat, detectori presiune pneuri sau suspensie.
Cele pasive îi ajută pe pasageri în cazul unui accident: airbaguri, centuri de siguranţă, celule de siguranţă sau tetiere. În afară de aceste elemente clasice, mai sunt şi altele, tehnologiile pentru siguranţă de ultimă generaţie. Unele dintre ele sunt menite să salveze vieţi, altele doar să mai uşureze şofatul.
De obicei dotările standard de siguranţă sunt incluse în preţul maşinii. Tehnologia de ultimă oră, în materie de siguranţă poate ridica preţul maşinii cu până la 3.000 de euro. Există gageturi foarte costisitoare: farurile adaptabile, care îşi modifică direcţia în funcţie de cum mişcăm volanul, sistemul de avertizare, care ne anunţă când am depăşit axul drumului, sau sistemul de vedere cu infraroşu pe timp de noapte.

Maşini de cinci stele la capitolul siguranţă
* Porsche România: Volkswagen Touareg, Volkswagen Touran, Audi A6, Audi Q7, Seat Altea
* Renault: Clio 3, Modus, Megane, Megane CC, Scenic, Laguna
* Volvo: S40, XC90
* Citroen: C1, C2, C3, C4, C5, C6.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite