Doi ministri se vor calca pe picioare de grija oamenilor de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri din Romania saluta initiativa Aliantei D.A. de introducere a cotei unice de impozitare a veniturilor cu 16 la suta. Reprezentantii acestora sustin ca aceasta masura, ce vine sa

Oamenii de afaceri din Romania saluta initiativa Aliantei D.A. de introducere a cotei unice de impozitare a veniturilor cu 16 la suta. Reprezentantii acestora sustin ca aceasta masura, ce vine sa stimuleze munca, este pe cale sa declanseze o adevarata reforma fiscala. Totodata, structura economica a noului Guvern este pe placul oamenilor de afaceri. Din cabinetul Tariceanu vor face parte un ministru pentru activitati economice si unul pentru coordonarea activitatilor privind mediul de afaceri si IMM-urile. Am intrebat pe doi dintre reprezentantii oamenilor de afaceri si ai intreprinzatorilor privati ce parere au despre structura noului Guvern si ce asteptari au de la viitorii guvernanti, indiferent care vor fi acestia.
Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru IMM:
Intreprinzatorii trebuie pregatiti pentru intrarea in UE
In primul rand, este de salutat faptul ca in actuala coalitie se acorda o pondere importanta problemelor economice, ne-a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). In opinia sa, problema cea mai importanta este modul in care vor colabora cei doi ministri pentru activitati economice si pentru mediul de afaceri si IMM-uri. "Performantele economiei romanesti depind de calitatea mediului de afaceri", a insistat Nicolescu. In cazul in care cei doi ministri nu vor colabora exista riscul sa apara o separare artificiala a domeniilor economice, considera presedintele CNIPMMR. In ce priveste asteptarile intreprinzatorilor privati, noul Guvern trebuie sa aiba un program de actiune concret si pragmatic, axat pe trei prioritati, spune Nicolescu. Cabinetul Tariceanu trebuie sa puna accent pe dezvoltarea economica pe baza valorificarii potentialului reprezentat de reforma fiscala. Apoi, se impune luarea unor masuri de pregatire a agentilor economici pentru intrarea in Uniunea Europeana. "Este importat ca un numar foarte mare de agenti economici sa poata sa supravietuiasca", sustine Nicolescu. Si, nu in ultimul rand, cabinetul Tariceanu sa fie mai corect si mai transparent si sa promoveze parteneriatul public-privat.
Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri:
Competitivitatea firmelor romanesti - principala preocupare a noului Guvern
Propunerea privind desemnarea unui ministru care sa reprezinte mediul de afaceri apartine Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), ne-a declarat Florin Pogonaru, presedintele acestei asociatii. In viziunea noastra, ministrul care se va ocupa de mediul de afaceri si IMM-uri este "cenzorul si filtrul pentru legislatie si reglementari care sa asigure competitivitatea firmelor", sustine el. Iar ministrul pentru activitati economice are datoria sa coordoneze activitatea ministerelor economice. In opinia presedintelui AOAR, acesti ministri trebuie obligatoriu investiti cu o forta executorie. "Competitivitate, competitivitate si iar competitivitate", aceasta ar trebui sa fie deviza noului Guvern, spune Pogonaru. Sunt absolut necesare legi si reglementari care sa asigure competitivitatea firmelor romanesti, subliniaza el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite