Dobânzile ar putea să scadă pe termen lung UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratele dobânzilor ar putea să scadă pe termen lung, ca urmare a îmbunătăţirii percepţiei asupra României, potrivit unui raport publicat joi de bancă, în condiţiile în care Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit perspectivele privind evoluţia economiei româneşti, estimează analiştii ING.

 „Tranzacţiile pentru scadenţele mai lungi au fost ilichide, însă s-a putut sesiza o uşoară relaxare a ratelor de dobândă. Îmbunătăţirea percepţiei asupra României ar putea avea impact semnificativ asupra ratelor de dobândă pe termen lung. Continuăm să ne aşteptam la scăderea acestora", se arată în raportul ING.

Şeful misiunii FMI în ţara noastră, Jeffrey Franks, a spus, la finalul vizitei în România, că economia românească se va contracta cu aproximativ 7% în acest an, mai puţin decât era estimat, datorită creşterii cererii externe, iar în 2010 economia va avea un avans mai mare decât era prevăzut, de circa 1,3%, potrivit unui comunicat al instituţiei. „Această performanţă este în mod deosebit încurajatoare, în condiţiile unui mediu politic şi economic dificil. Pieţele au rămas stabile, în pofida incertitudinilor politice recente, şi nu ne aşteptăm la dificultăţi mari în finanţarea deficitului bugetar în următoarele luni", a declarat Jeffrey Franks.

Leul s-a întărit cu doi bani

Banca Naţională a României a anunţat joi un curs de referinţă de 4,2232 lei/euro, în scădere cu peste 2 bani (0,53%) faţă de cel de miercuri, în condiţiile în care desemnarea unui nou premier a calmat tensiunile din piaţă.

Pentru dolar, cursul de referinţă este de 2,9454 lei/dolar, în creştere cu aproape 3 bani (0,94%) faţă de cel anterior.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite