Dobânzi-record pentru Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia a cunoscut, ieri, o creştere-record a costului asigurării în cazul încetării de plăţi, pentru titlurile de stat, în condiţiile începerii discuţiilor oficiale privind ajutorul financiar de 45 de miliarde de euro din partea Eurogrup şi a FMI.

Cotaţia credit default swap (CDS) - prima suplimentară de risc cerută de investitori pentru cumpărarea de obligaţiuni greceşti - a crescut cu 25 de puncte de bază, până la nivelul-record de 488,5 puncte (4,88%).

Costul asigurării în cazul Portugaliei a crescut cu 18 puncte de bază, până la 2,19%. Randamentul titlurilor de stat greceşti, cu scadenţa la zece ani, a scăzut pentru a şaptea zi consecutiv, depăşind 8%.

Oficiali ai FMI, Băncii Centrale Europene şi ai statelor din zona euro au început ieri, la Atena, discuţiile cu privire la măsurile de reducere a celui mai mare deficit bugetar pe care trebuie să le ia guvernul elen pentru a primi ajutorul financiar.

Grecia trebuie să facă rost de zece miliarde de euro doar până la sfârşitul lunii mai, iar Comisia Europeană a transmis că negocierile ar putea dura două-trei săptămâni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite