Doar un român propus pentru conducerea Tarom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor a primit de la recrutori o listă scurtă cu 24 de propuneri pentru funcţia de membru executiv al Consiliului de Administraţie din Tarom. Lista, obţinută de TIRMagazin.ro, cuprinde nume grele din industria aviaţiei, Laurenţiu Andrei Mezei, director general pentru Olanda în cadrul Tarom, fiind singurul român înscris în cursa pentru conducerea operatorului de stat.

Favorit pentru poziţia de director general al Tarom, în funcţie de recomandările recrutorilor, este Mark Darby (53 de ani), director general al companiei FlyBaboo din Elveţia. Acesta este descris de consultanţi drept „un englez cu experienţă de 30 de ani în aviaţie, atât ca angajat în posturi de conducere în companii aeriene, cât şi în firme de consultanţă în domeniul aviatic".

Ministerul Transporturilor urmează să anunţe în această săptămână managerii privaţi pentru cinci companii aflate sub autoritatea sa, după ce asociaţia de consultanţi PwC - B&D David şi Băiaş - George Butunoiu a trimis listele scurte cu propuneri.

Bancherii vor la şefia companiilor de stat

Lista scurtă cu propunerile pentru funcţia de membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie cuprinde 23 de nume. Dintre acestea, şase sunt bancheri de top de pe piaţa românească. Pe prima poziţie în lista ierarhizată de recrutori se află Sergiu Oprescu, preşedinte al Alpha Bank. Lista bancherilor propuşi la conducerea Tarom este completată de Peter Weiss, fost preşedinte Bancpost, Oana Petrescu, fost vicepreşedinte al BCR, şi Dan Pascariu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank. De asemenea, Dan Sandu, preşedinte al MKB Nextebank, şi Florin Kubinschi, vicepreşedinte la aceeaşi bancă, sunt propuşi ca membri neexecutivi în CA al operatorului aerian de stat. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite