Doamna Ridzi, nu plecaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe junii naţiei îi doare oricum la bască de Ziua Naţională, darămite de sărbători umflate cu pompa şi muzică scumpă.

Mă lasă rece dacă şefa Ministerului Tineretului şi Sportului îşi va da demisia de onoare. E prea târziu. Trebuia s-o facă de mult. Şi nu pentru că, încercând să intre în graţiile preşedintelui, a amestecat numele Elenei Băsescu în afacerea „dezmăţ bugetar de Ziua Tineretului”. Nu asta-i doare pe oameni. Dintotdeauna, candidaţii politici s-au „lipit” de orice eveniment supramediatizat. Iar Traian Băsescu, pun pariu, n-a pus-o el pe Monica Iacob Ridzi să arunce cu bani în Ziua Tineretului.

Alta-i buba: risipa de bani în vremuri în care trebuie să ţii cu Ridzi-dinţii de fiecare RON. Culmea, în viziunea doamnei ministru, decartarea de fonduri publice a meritat cu vârf şi îndesat! Motivul: a scos mii de tineri în stradă, de 2 Mai. Mare ispravă, zău! Pe junii naţiei îi doare oricum la bască de Ziua Naţională, darămite de sărbători umflate cu pompa şi muzică scumpă. Şi-atunci, ca simplu cotizant, cum să nu te simţi umilit? Atât de orgia bugetară, dar şi de sictirul faţă de omul din stradă. Parafrazez din memorie o mostră de management marca „Ridzi”: „Nu-mi pasă cât a costat, acţiunea a dat roade, tinerii s-au distrat, alţi miniştri au tocat mult mai multe fonduri (aluzie la Elena Udrea – n.a.)”. La revedere, Românie a bunului-simţ!

Înainte de a ne despărţi, doar două chestiuni i-aş aminti celei care a brevetat scena de 75.000 de euro. Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, ar fi cerut şi ea ajutor bugetar, sigur, mărunt, pentru un cros de Ziua Tineretului. Înţeleg că doamna Ridzi i-a retezat-o de la start: „Nu investesc bani publici în brandul Diţă!” Aha. Normal, dacă brandul „Ridzi” costă de mii de ori mai mult, atunci cum să mai rămână mălai pentru eroii de la olimpiade?!

În fine, aţi auzit de campania Lianei Stanciu privind strângerea de fonduri pentru spitalul de copii „Marie Curie”? E peste tot. La TV, în ziare, radio, pe net. Nu costă nimic contribuabilul. Este doar rodul bătăliei de suflet pe care o mamă sensibilă o duce pentru viitorul copiilor bolnavi. În vremuri de criză, Liana Stanciu a menajat bugetul public şi a ales calea colectei din inimă. Una nobilă, dar grea. Totuşi, a reuşit. Spitalul este consolidat cu bani privaţi. Astfel, pentru mine, Liana este de o mie de ori mai vedetă decât Monica Iacob Ridzi. Fără să-şi propună asta.

Fără să cumpere ştiri. Şi fără să toace 700.000 de euro din banii românilor. Tocmai de aceea, oameni ca Liana Stanciu nu vor ajunge să conducă vreodată un minister în România bunului plac.  Nici nu trebuie. Locul lor e în lumea reală, lângă fiinţe care au nevoie de ele, nu de „branduri” politice. De aceea, doamna Ridzi, vă rog eu, nu cedaţi! Nu vă dezamăgiţi colegii de pe întreaga scenă politică. Rămâneţi la minister! Doar aşa, într-o ţară care este pe cale să scoată cuvântul „onoare” din DEX, mai putem şi noi să alegem grâul de neghină. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite