Disponibilizările de personal vor continua în toate sectoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrar aşteptărilor optimiste ale guvernanţilor privind o posibilă ieşire din recesiune, managerii preconizează că numărul de salariaţi va continua să scadă şi în trimestrul al doilea, atât în industrie, cât şi în sectoarele de construcţii, comerţ şi servicii.

Mai mult, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS), venirea primăverii nu va fi deloc favorabilă sectorului de construcţii, cum a fost în anii trecuţi. Construcţiile vor consemna, în perioada menţionată, o tendinţă de scădere moderată atât a volumului producţiei, cât şi a stocului de contracte şi comenzi şi a numărului de salariaţi.

Citiți și: ÎNGRIJORĂTOR: Rata şomajului a crescut cu patru procente

Per ansamblu, managerii firmelor estimează, pentru perioada martie-mai 2010, o stabilitate relativă a activităţii în industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi din servicii şi, respectiv, o scădere moderată în sectorul de construcţii.

În cadrul anchetei de conjunctură a INS, managerii din industrie şi comerţ anticipează că vor creşte preţurile, iar cei din construcţii cred că acestea se vor stabiliza.

Pentru industria prelucrătoare, managerii întrevăd o relativă stabilitate a volumului producţiei. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni, a mai relevat sondajul INS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite