UPDATE Directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a demisionat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Nuclearlelectrica, Pompiliu Budulan, a demisionat din funcţie, au declarat, pentru "Adevărul", surse din sectorul energetic.

În urmă cu trei zile, fin.ro a relatat faptul că fiica sa, Izabela Budulan, a fost numită director tehnic al Nuclearelectrica.

Pompiliu Budulan a preluat conducerea Nuclearelectrica în ianuarie 2009.

UPDATE

Contactat de "Adevărul", Budulan a precizat că şi-a depus demisia la data de 30 noiembrie.

"Am făcut acest lucru pentru a evita un scandal inutil în care să fie murdărit numele companiei. Am fost acuzat pe nedrept. Toate aceste acuzaţii sunt neadevărate", a spus el.

"În organigrama Nuclearelectrica nu există postul de director tehnic. Fiica mea a fost angajată din 2009 în cadrul Nuclearelectrica, în urma unui concurs, dar din aprilie 2011 are contractul de muncă suspendat pentru naşterea şi îngrijirea copilului", a explicat Budulan.

El a adăugat că fiica sa a deţinut o funcţie de execuţie în cadrul departamentului Strategie-Dezvoltare al Nuclearelectrica.

Noul manager va fi privat

Potrivit informaţiilor obţinute de "Adevărul", la Nuclearelectrica va fi numit un director general interimar din companie sau din sistemul energetic, însă nu s-a luat până acum nicio decizie cu privire la numele său.

"Având în vedere situaţia actuală, Nuclearelectrica ar putea fi inclusă în primul val de companii care vor avea management privat în ianuarie-februarie anul viitor. Este posibil să nu mai fie numit un alt director general până atunci", au spus surse din sector.

Nuclearelelectrica este operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, care produce aproximativ 20% din energia ţării.

Electricitatea nucleară este cea mai ieftină după cea hidro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite