Dinţii se pot pune pe credit fără giranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii stomatologi au observat că tot mai puţini români îşi permit să-şi trateze dinţii cu plata pe loc şi au decis să pună la punct un program de finanţare cu plata în rate a acestor

Medicii stomatologi au observat că tot mai puţini români îşi permit să-şi trateze dinţii cu plata pe loc şi au decis să pună la punct un program de finanţare cu plata în rate a acestor servicii.
Programul prevede ca pacientul să plătească eşalonat tratamentul, iar unitatea medicală să-şi acopere costurile aferente trăgând sumele necesare din creditul astfel acordat. Reţeaua de cabinete stomatologice partenere, constituită în jurul unui grup de companii specializate în consultanţă managerială (MCL - Management Consultanţă Logistică), oferă clienţilor şi alte servicii, cum ar fi informarea periodică privind prevenirea cariilor, emiterea unui card de fidelitate (cu reduceri de preţuri), ţinerea unei cărţi cu evidenţa sănătăţii dentare a întregii familii etc.
Mecanismul finanţării
Programul, intitulat "Denta-Credit", are în vedere administrarea reţelei de cabinete stomatologice partenere, cărora li se acordă asistenţa managerială necesară acoperirii cheltuielilor presupuse de tratamentele solicitate de clienţi. Pe scurt, clientul angajează un credit bancar şi i se stabileşte un scoring în funcţie de bonitatea pe care poate să o dovedească, tratamentul propriu-zis începând imediat după semnarea documentelor. Prima tranşă se plăteşte în momentul primirii de către pacient a dosarului aprobat. La finalul tratamentului, cabinetul şi pacientul semnează devizul total al lucrărilor şi se decontează restul de bani. Iniţiatorii proiectului afirmă că, prin acest program, "pacientul se tratează atunci când are nevoie, plăteşte cât poate pe lună şi, mai ales, ştie exact cât are de plată".Coordonatorul programului "Denta-Credit", Mihai Pogorevici, ne-a declarat că "oamenii vor învăţa drumul la medicul stomatolog imediat ce au nevoie", adăugând: "Am învăţat să ne împrumutăm prin credit pentru diferite lucruri pe care ni le-am dorit - electrocasnice, casă, maşină etc. Trebuie să învăţăm să nu mai amânăm nici o zi atunci când e vorba despre cel mai important lucru, sănătatea. Deviza noastră este ?Zâmbeşti acum, plăteşti mai târziu?".
Creditarea se obţine în cabinet
Dintre caracteristicile acestui program de asistenţă financiară mai pot fi amintite: l reprezentanţii băncii creditoare vin la cabinetul stomatologic, scutind astfel pacienţii de drumurile şi cozile interminabile de la ghişee; l rata este fixă, rămânând nemodificată după semnarea contractului; l toate costurile sunt incluse în rată, nu se "ascund" după diverse promoţii; l nu sunt necesare nici avansuri, nici giranţi, dar se acceptă plăţi în avans (înaintea închiderii lanţului de rate stabilit iniţial); l la dosar sunt suficiente actul de identitate şi adeverinţa de venit; l se acceptă între 6 şi 60 de rate, valoarea lucrării astfel finanţate putând fi cuprinsă între 250 şi 16.000 RON; l răspunsul băncii în legătură cu acceptarea creditului vine la 24 de ore după depunerea documentelor necesare. Coordonatorul MCL ne-a mai declarat că "pregătirea şi experienţa de excepţie ale medicilor români trebuie dublate de o susţinere managerială care să transforme vizita la medicul dentist dintr-un chin într-o obişnuinţă plăcută".

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite