Diaconescu: Partenerii mei de afaceri sunt revoltați. Vom acționa statul în judecată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu a organizat o conferință de presă sâmbătă după-amiază, la un hotel din Capitală, în cadrul căreia l-a prezentat pe reprezentantul partenerilor săi de afaceri din străinătate, avocatul londonez Anthony Seddon.

Patronul OTV a reamintit că s-a ținut de promisiuni și a arătat poporului, dar și premierului, banii necesari privatizării Oltchim. De asemenea, Diaconescu a subliniat că Guvernul nu și-a respectat promisiunea făcută săptămâna trecută, și anume plata salariilor restante și repornirea combinatului.

"Le-am spus tot timpul guvernanților că nu sunt singur. Sunt investitori de mare calibru care mă sprijină", a reiterat Diaconescu. Acesta a menționat că în curând îi va prezenta pe ceilalți parteneri ai săi alături de care intenționează să privatizeze Tarom, Poșta Română și Transgaz, pe care i-a numit "prietenii mei din străinătate care mă vor ajuta să salvez Oltchimul de la pieire".

Dan Diaconescu i-a cerut demisia premierului Ponta, acuzându-l că minte de săptămâni de zile că dorește să salveze combinatul și să plătească salariile restante. Liderul PP-DD a spus că "Pinocchio de România" (n.r. - Victor Ponta) și guvernanții în genere "mint precum respiră".

Diaconescu a ținut să precizeze că partenerii săi de afaceri sunt revoltați de ceea ce s-a întâmplat cu privatizarea Oltchim, spunând că aceștia "sunt puși sub sabia lui Damoces, să mai investească în România sau nu". "Nu vor să mai audă de români cât timp suntem conduși în continuare de USL sau de PDL", a declarat patronul OTV.

Liderul PP-DD și partenerii săi de afaceri din străinătate intenționează să acționeze statul român în judecată la forurile internaționale din cauza prejudiciilor create. Diaconescu a menționat că partenerii săi au avut probleme serioase, din cauza pierderilor la depozite.

Avocatul londonez al partenerilor lui Diaconescu a spus că a identificat trei probleme în ceea ce privește privatizarea Oltchim, achiziționarea Arpechim și datoriile combinatului către stat și alte instituții fiind principalele chestiuni. "Suntem de acord că prețul de care s-a vorbit trebuie să fie pus la dispoziție de către stat pentru investiții, pentru a putea crea posiiblitatea ca Oltchim să fie repornit", a mai spus avocatul.

"Dl Diaconescu a fost recomandat de partenerii mei, ca fiind o persoană cu experiență în piețele emergente (...) Echipei noastre i-a plăcut abordarea domnului Diaconescu", a mai declarat Seddon.

"Discuțiile pe care le-am purtat n-au nicio legătură cu politica. Nici eu, nici asociații mei n-avem nicio legătură sau cunoștință despre poltiica românească. Avem un interes strict economic", a ținut să precizeze avocatul londonez.

Conform prezentării lui Dan Diaconescu, Anthony Seddon este un avocat londonez renumit, care a absolvit Trinity College (Cambridge) și a fost coleg cu prințul Charles.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite