Deutsche Bahn are interzis pe căile ferate române!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română, supraveghetorul pieţei româneşti de transport pe calea ferată, anunţă că a retras certificatul de siguranţă deţinut de către compania DB Schenker Rail România SRL. Aceasta este divizia din România a celui mai mare operator feroviar din Europa, Deutsche Bahn.

În data de 16.08.2011, Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română – ASFR din cadrul Autorităţii Feroviare Române – AFER, pe fondul nerespectării de către operatorul de transport feroviar SC DB Schenker Rail România SRL a reglementărilor feroviare în vigoare, a procedat la retragerea certificatului de siguranţă, partea B, deţinut de către acest operator“, se arată într-un comunicat remis astăzi redacţiei „Adevărul“.

Pericol pentru circulaţia feroviară

Retragerea certificatului de siguranţă, partea B, atrage după sine „interzicerea accesului pe căile ferate române şi s-a făcut conform prevederilor Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 535/2007, în urma depistării utilizării, de către acest operator, a unei locomotive care nu era înscrisă în certificat“, precizează purtătorul de cuvânt al AFER, Gelu Dae. Ca urmare, acea locomotivă „nu era aptă pentru circulaţia pe infrastructura feroviară publică, punând în pericol siguranţa feroviară“. Constatarea a fost făcută în urma unei acţiuni de inspecţie de stat efectuată de personalul Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română – ASFR.


Până la ora postării acestui articol, reprezentanţii DB Schenker Rail România nu au fost în măsură să comenteze decizia autorităţii feroviare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite